سمبوسه چیست و چگونه تهیه می شود

فلفل دلمه و پیاز را چرخ و با گوشت سرخ کنید .سمبوسه سیب زمینی ها و سبزی دلمه را ریز خرد کنید و به گوشت و فلفل دلمه بیفزایید . نمک و ادویه و فلفل بزنید و روی حرارت بسیار کم بگذارید با بخار خودش بپزد و مواد کاملاٌ به خورد هم بروند . نان لواش را مربع یا سه گوش ببرید و از مایه لای آن بگذارید و تا کنید . برای آن که لواش باز نشود ، سه قاشق آرد را با کمی آب حل کنید ، به طوری که مثل ماست سفت سمبوسه شود و محل بستن نان را با آن بچسبانید . لواش را در روغن فراوان و داغ سرخ کنید .

سمبوسه چیست و چگونه تهیه می شود

  سمبوسه , طرز تهیه سمبوسه , سمبوسه سیب زمینی , سمبوسه جنوبی , سمبوسه ایرانی

قبلا در مطلبی طرز تهیه سمبوسه پیتزایی سمبوسه رو قرار دادیم  که خیلی از دوستای گلمون دوست داشتن. در همون مطلب هم بیان کردیم که سمبوسه از غذاهای اصیل هندی هست و تاریخچش به آسیای شرقی و هند برمیگرده. البته انواع مختلفش بعد ها توسط ملل مختلف بوجود اومد. سمبوسه اصلی که به هند برمیگرده یکی از انواع سمبوسه سبزیجات هست سمبوسه که میدونم از ترکیب سیبزمینی و بک سری سبزیجات تهیه میشه. در این مطلب ترکیبی از سمبوسه سبزیجات رو قرار میدیم که با ذائقه ایرانی هماهنگ تر هست و خیلی لذیذ و خوشمزه و آسونه.

سمبوسه چیست و چگونه تهیه می شود

  سمبوسه , طرز تهیه سمبوسه , سمبوسه سیب زمینی , سمبوسه جنوبی , سمبوسه ایرانی

سمبوسه ها از غذاهای پر طرفداری هستن که خیلی آسون تهیه میشن و خیلی هم خوشمزه ان. اکثرا سمبوسه رو خیلی دوست دارن. سمبوسه در انواع مدلها و طعم ها تهیه میشه و چون موادی رو داخل خمیری سمبوسه قرار میدن، نوعی پای هم محسوب میشه. سمبوسه رو معمولا با خمیری مثل خمیر پیراشکی درست میکنن. ولی من در این مطلب سمبوسه با نان لواش رو قرار میدم که خیلی سمبوسه آسونتر و در دسترس تره.

سمبوسه چیست و چگونه تهیه می شود

  سمبوسه , طرز تهیه سمبوسه , سمبوسه سیب زمینی , سمبوسه جنوبی , سمبوسه ایرانی

طرز تهیه اش به این صورته که ابتدا سیبزمینی رو میپزیم. من ترجیح میدم سیب زمینی رو به شکل عمومیش که با پوست میندازن توی آب تا پخته بشه نپزم. چرا که اولا خود سیب زمینی طعم گل رو از پوستش میگیره. دوم اینکه وقتی رنده بشه شکل خمیری پیدا میکنه. برای همین پوست سیب زمینی ها رو میگیرم و به شکل آبگوشتی خرد میکنم و با مقدار خیلی خیلی کمی سمبوسه آب میذارم تا روی حرارت ملایم با نمک بپزه. اینطوری تا وقتی که بپزه آبی که همراهش ریخته بودیم هم خشک میشه و سیب زمینی حالت پفکی تری پیدا میکنه. البته خیلی مشکلی نداره ها. شما میتونید به همون شکل مرسومش بپزید. فقط اگر از این روش استفاده کردید حتما باید آبی که برای پختن استفاده کردید خشک بشه و سیب زمینی سمبوسه پوره شده حالت آبکی نداشته باشه.

سمبوسه چیست و چگونه تهیه می شود

  سمبوسه , طرز تهیه سمبوسه , سمبوسه سیب زمینی , سمبوسه جنوبی , سمبوسه ایرانی

مبوسه از غذاهای اصیل هست و در تاریخ بیهقی ازش اسم برده شده، که البته به صورت پخته شده بوده. ولی امروزه سخ شده اون مرسوم هست. البته در بخشهایی از خراسان، هنوز هم به همون شکل پخته میشه.

اصل سمبوسه هندی هست و موادش سبزیجاتی مثل سیبزمنی و جعفری و فلفل سیاهه. سمبوسه رو میشه با هر موادی که دوست دارین درست کنین. یعنی به امتحانش می ارزه. من در این  مطلبسمبوسه پیتزایی رو قرار میدم که خیلی هم مورد پسند اوناییه که مثل من پیتزا خیلی دوست دارن. 😉

سمبوسه چیست و چگونه تهیه می شود

  سمبوسه , طرز تهیه سمبوسه , سمبوسه سیب زمینی , سمبوسه جنوبی , سمبوسه ایرانی

سیب زمینی ها که در حال پختن هستن، پیاز رو خلالی خرد میکنیم و با زردچوبه در روغن یا کره ای که داشتیم سرخ میکنیم. پیاز باید رنگ قهوه ای طلایی پیدا کنه و درونش هم پخته باشه. از روی حرارت برش میداریم و بعد که سیبزمینی ها رو با نمک اندازه پختیم به پیاز سرخ شده اضافه میکنیم و سبزیجات خرد شده رو بهش اضافه میکنیم.سمبوسه سبزیجات در مرحله ای اضافه میشن که هیچ حرارتی روشن نباشه. این باعث میشه تازگی خودشون رو حفظ کنن.

در مورد سبزیجات سمبوسه باید بگم خودم ترکیب گشنیز و جعفری رو خیلی با این مواد دوست دارم و فکر میکنم از هرچیزی خوش طعم ترش میکنه. ولی بنا به ذائقه و شم آشپزیتون میتونید هر سبزیجاتی که به نظرتون خوب و سازگار میاد اضافه کنید. مثلا شوید یا سبزیجات معطر هم بد نمیشه.

مواد سمبوسه همین ترکیب پیاز سمبوسه سرخ شده، سیبزمینی پوره شده و سبزیجات خرد شده و نمک و فلفل هست.

سمبوسه چیست و چگونه تهیه می شود

  سمبوسه , طرز تهیه سمبوسه , سمبوسه سیب زمینی , سمبوسه جنوبی , سمبوسه ایرانی

رای تهیه مواد سمبوسه پیتزا، باید همه مواد رو تفت بدیم. به این صورت که در ماهی تابه چند قاشق روغن میریزیم و پیاز رو خرد میکنیم. کمی که با زردچوبه و روغن تفت خورد، گوشت چرخ کرده رو اضافه میکنیم و تفت میدیم. بهتر اینه که ده دقیقه ای گوشت و پیاز روی حرارت ملایم باهم تفت بخورن تا آب گوشت گرفته بشه و پخته هم بشه. قارچها رو به شکل دلخواه خرد میکنیم و سمبوسه به همراه فلفل دلمه نگینی خرد شده، به گوشت و پیاز اضافه میکنیم و تفت میدیم. آب قارچها که گرفته شد و در اصطلاح سبک شد، رب گوجه رو در گوشه ای از تابه کمی تفت میدیم و با کل مواد مخلوط میکنیم. نمک و آویشن رو هم اضافه میکنیم. فقط دقت داشته باشین که آویشن رو زیاد استفاده نکنین، چون مقدار بیش از حدش توی غذا تو ذوق میزنه.

سمبوسه چیست و چگونه تهیه می شود