کاکائو
کاکائو و خواص آن
کاکائو تلخ,کاکائو تلخ و لاغری,کاکائو تلخ برای لاغری,کاکائو تلخ و بارداری,کاکائو تلخ در بارداری,کاکائو تلخ لاغری,کاکائو تلخ کالری,کاکائو تلخ و چاقی,کاکائو تلخ و دیابت,فواید کاکائو تلخ
برای ساختن شکلات های خوشمزه از کاکائو استفاده می شود.در واقع شاید این موضوع کمی خندهدار و غیرقابل باور باشد، اما تا اواخر قرن 17 میلادی، شکلات یا کاکائو (chocolate) ، ماده غذایی گران قیمتی در اروپا بود که فقط ثروتمندان سلطنتی از آن استفاده میکردند. دگفتنی است که ار آمریکای مرکزی نیز شکلات کالایی لوکس به شمار می آمد و مردم از دانههای کاکائو به جای پول استفاده میکردند.جالب است بدانید که اولین بار کریستف کلمب کاکائو را از آمریکا به اروپا آورد تا به ملکه اسپانیا نشان دهد. در آن زمان از شکلات در انواع نوشیدنیها استفاده میشد و برای گرفتن تلخی آن مقداری شکر به آن اضافه مینمودند.
کاکائو و پودر کاکائو را بشناسید
در واقع در سال 1828، هلندیها روشی اختراع کردند که طی آن چربی دانههای کاکائو گرفته می شد و از آن “کره کاکائو” تهیه می گردید. از باقیمانده آن نیز “پودر کاکائو” تهیه میگشت.گفته شده است که جوزففرای اولین کسی بود که در سال 1847 میلادی شکلات را به شکل امروزی روانه بازار کرد و برای اینکه قیمت شکلات کمی پایین بیاید به چربی کاکائو، چربیهای دیگری هم اضافه کرد.
تلخ، شیری و سفید
در واقع کاکائو مادهای تلخ مزه است که از دانههای درخت گرمسیری کاکائو به دست میآید.لازم به ذکر است که دانههای کاکائو از نظر طعم، تلخی و عطر با هم متفاوتاند و گرانترین نوع کاکائو از دانههای درخت کرئیولو به دست میآید که تلخی آن نسبت به سایر کاکائوها خیلی کمتر است و تنها 10 درصد شکلاتهای دنیا با استفاده از این نوع کاکائو تهیه می گردد. بهتر است بدانید که در نوع مرغوب شکلاتها، تنها 10 درصد کاکائو به کار میرود.
انواع کاکائو را بشناسید
بهطور کلی شکلات ها را به سه دسته، تلخ، شیری و سفید تقسیم مینمایند:
یک نوع شکلاتهای تلخ بدون شیر هستند.
نوع دیگر شکلاتهای شیری حاوی شیر، شکر و وانیلاند.
و نوع سوم در شکلات سفید تنها از چربی دانه کاکائو استفاده میگردد.
در واقع برای طعم دادن به شکلات نیز از اسانس های پرتقال، توتفرنگی، نعناع، نارگیل، یا انواع مغزها استفاده میگردد.
فواید شکلات را بشناسید
جالب است بدانید که تحقیقات جدید نشان داده است شکلات برای سلامت قلب مفید است و مانع از لخته شدن خون میشود. کلسترول خون را تنظیم کرده و به دلیل داشتن خواص آنتیاکسیدانی از التهاب و نابودی سلولها جلوگیری می نماید.
از طرف دیگر مصرف روزانه 30 گرم شکلات تلخ فشار خون را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد وسبب افزایش حافظه نیز میگردد.در واقع این ماده خوراکی لذیذ میتواند روند سخت شدن عروق در افراد سیگاری را نیز کند نماید.جالب است بدانید تئوبرومین موجود در شکلات در داروهای ضد سرفه استفاده میگردد و خوردن شکلات تلخ میتواند دفعات سرفه و تاثیر سوء آن بر سیستم قلبی عروقی و اعصاب مرکزی را کاهش دهد.گفتنی است که شیر کاکائو نیز سبب سرحالی و تقویت عضلات میشود و برای ورزشکاران بسیار مفید می باشد.
خوردن کاکائو
و اما بشنوید از مضرات کاکائو به یاد داشته باشید که قند و چربی موجود در شکلات میتواند سبب چاقی و افزایش کلسترول خون شود، پس در صورت مصرف آن باید چربی و قند سایر غذاها را کاهش دهید.در واقع چربی زیاد میتواند برای افرادی که اضافه وزن دارند، بیماران کلیوی و افراد مبتلا به فشارخون بالا خطرناک باشد.همچنین شکلات کافئین دارد و محرک اعصاب است به همین خاطر توصیه میشود در مصرف آن زافراط نکنید.
3 نکته شکلاتی را بدانید
1- بهترین دما برای نگهداری شکلات 15 تا 18 درجه سانتیگراد می باشد پس شکلات را در این دما نگهداری کنید.
2- در واقع شکلات را باید دور از تابش مستقیم نور آفتاب، در ظرف دربسته و در جای خشک نگه دارید.
3- گفتنی است که شکلات جاذب بو است و نباید مواد غذایی با بوی تند را در نزدیکی آن قرار دهید.
از خواص کاکائو بهره مند شوید.
فرق شکلات و کاکائو
کاکائو
- ۹۵/۰۲/۱۵