آشنایی کامل و تاریخچه ماهی جینو در جهان و چگونگی کشف ماهی جینو
آشنایی کامل و تاریخچه ماهی جینو در جهان و چگونگی کشف ماهی جینو ماهی ماده غذایی ماهی جینو
مفیدی است که در مناطق شمالی و جنوبی کشورمان یعنی مناطقی که در کنار دریا
واقع شدهاند، جزو مواد اصلی و اساسی برنامه غذایی مردم این مناطق محسوب
میشود.ماهی دارای ارزش ماهی جینو
تغذیه ای بسیار بالایی است و اکثر مواد مغذی مفید و ضروری برای انسان را
به تنهایی داراست. ولی ویژگی مخصوص ماهی که آن را بین سایر مواد غذایی حائز
اهمیت خاص ساخته است، نوع چربی موجود در آن است.ماهی و محصولات دریایی با
وجود آن که جزو مواد غذایی حیوانی هستند، ولی از نظر ترکیب چربی ماهی جینو
با سایر مواد حیوانی متفاوتاند. چربی موجود در مواد غذایی حیوانی به طور
عمده حاوی ترکیباتی به نام اسیدهای چرب اشباع شده هستند که این ترکیبات
موجب بالا ماهی جینو بردن کلسترول و سایر چربیهای نامطلوب خون میشوند. آشنایی کامل و تاریخچه ماهی جینو در جهان و چگونگی کشف ماهی جینو بنابراین افراط در مصرف ماهی جینو
چربیهای حیوانی، سلامت قلب و عروق را به خطر انداخته و در نهایت منجر به
سکتههای قلبی و مغزی میشود. ولی ماهی و آبزیان با وجود آن که از دسته
مواد غذایی حیوانی هستند با این حال نوع چربی موجود در آنها مشابه مواد
گیاهی است و از اسیدهای چرب اشباع نشده به نام امگا 3 در آبزیان وجود دارد
که اثرات بسیار مهمیدر ماهی جینو
سلامت انسان به عهده دارد و در پیشگیری از بسیاری از بیماریها و کنترل و
کمک به بهبود اختلالات و عوارض مختلف نقش مهم و سازندهای به عهده
دارد.جالب است بدانیم که چربی موجود در بافتهای ماهی و آبزیان تنها موجب
افزایش کلسترول و سایر چربیهای نامطلوب خون و عوارض قلبی و عروق کمک مؤثری
نیز میکند. ماهی ماهی جینو
از منابع بسیار خوب پروتئین محسوب میشود. پروتئین موجود در ماهی از نظر
کمیت و کیفیت قابل توجه است، بدین معنی که پروتئین موجود در ماهی به شکلی
است که به آسانی در دستگاه گوارش ماهی جینو هضم و جذب میشود و به طور تقریبا کامل در بدن به مصرف میرسد. آشنایی کامل و تاریخچه ماهی جینو در جهان و چگونگی کشف ماهی جینو ماهی یکی از منابع خوب آهن ماهی جینو
است و آهن در خونسازی و همچنین در حفظ مقاومت بدن در برابر میکروبها نقش
مهمیبه عهده دارد. آهن موجود در ماهی به گونهای است که جذب آن در دستگاه
گوارش آسان بوده و به خوبی ماهی جینو
در بدن به مصرف میرسد. علاوه بر آن آهن موجود در ماهی، جذب آهن منابع
گیاهی را هم افزایش میدهد بنابراین نقش مهمیدر پیشگیری از کم خونی ناشی
از فقر آهن به عهده دارد.ماهی حاوی مقدار قابل توجهی ویتامینهای گروه “B”
در تنظیم فعالیت سلول های عصبی و در نتیجه در سلامت سیستم عصبی و نیز در
سلامت پوست تاثیر دارند. همچنین بعضی از انواع ویتامینهای گروه “B”در خون
سازی نیز مؤثرند. بنابراین با مصرف ماهی میتوانیم به ماهی جینو سلامت اعصاب، شادابی، طراوت پوست و پیشگیری از کم خونی کمک کنیم . آشنایی کامل و تاریخچه ماهی جینو در جهان و چگونگی کشف ماهی جینو ماده مغذی دیگری که در ماهی به ماهی جینو
مقدار کافی وجود دارد روی میباشد. روی یک ماده مغذی است که در رشد کودکان
و نوجوانان و نیز در بلوغ جنسی نوجوانان تاثیر مهمیدارد. کمبود این ماده
مغذی در دوران رشد موجب کوتاهی قد و در صورت کمبود شدید باعث ماهی جینو کوتولگی میشود. همچنین در دوران بلوغ منجر به تاخیر در بلوغ جنسی میشود. ماهی این ماده غذایی مفید ماهی جینو
با دارا بودن روی به میزان کافی میتواند به رشد و تنظیم بلوغ جنسی کمک
کند.ماهی از منابع غنی فلوئور در سلامت و استحکام دندانها و در پیشگیری و
پوسیدگی دندان تاثیر مهمیدارد. پس با مصرف ماهی میتوانیم به سلامت و
استحکام دندانهای خود کمک کنیم فلوئور همچنین در پیشگیری از استئوپروز یا
پوکی ماهی جینو استخوان مؤثر است. آشنایی کامل و تاریخچه ماهی جینو در جهان و چگونگی کشف ماهی جینو ماهی دریا از بهترین منابع ماهی جینو
ید به حساب میآید. ید یکی از مواد مغذی است که تاثیر مهمیدر سلامت انسان
دارد. ید در رشد اثرات قابل توجهی دارد و کمبود آن موجب اختلال در رشد و
کوتاهی قد میشود. بنابراین مصرف ماهی به مقدار کافی در دوران رشد ضروری ماهی جینو است. ید همچنین در تکامل سیستم عصبی نقش مهمیدارد و چنانچه خانمها در دوران بارداری ماهی جینو
مبتلا به کمبود شدید ید باشند، کودکانشان علاوه بر اختلال در رشد
جسمیدچار عقب افتادگی ذهنی نیز میشوند و این مشکل تا آخر عمر گریبانگیر
آنان خواهد شد. همچنین کمبود ید در شیر مادر میتواند منجر به اختلال در
رشد جسمی و ذهنی کودک شیرخوار بشود.مصرف ماهی “2” تا”3″ بار در هفته ماهی جینو در برنامه غذایی مادران باردار و شیرده میتواند اثرات ماهی جینو
مثبتی در رشد جسمیو ذهنی جنین و نوزاد داشته باشد. نقش دیگری که ید در
سلامت انسان به عهده دارد تاثیر آن در متابولیسم مواد انرژیزا است. کمبود
ید موجب کاهش متابولیسم مواد انرژیزا در بدن شده و در نتیجه منجر به
افزایش وزن و چاقی میشود. ید در تولید مثل نیز مؤثر است و افراد مبتلا به
گواتر ناشی از کمبود ید دچار اختلال در تولید مثل خواهند شد. مصرف ماهی و
آبزیان میتواند نیاز انسان را به ید ماهی جینو تامین کرده و از بروز عوارض ناشی از کمبود ید پیشگیری کند.ماهی ماهی جینو
از منابع خوب فسفر محسوب میشود. فسفر ماده ای است که همراه کلسیم در
سلامت و استحکام استخوان ها تاثیر مهمیدارد. ماهیهایی که با استخوان مصرف
میشوند مانند ماهی کیلکا و ساردین علاوه بر خواصی که برای انواع ماهیها ماهی جینو ذکر شد حاوی مقدار قابل توجهی کلسیم نیز میباشند. بنابراین در رشد، استحکام و سلامت استخوانها و دندانها مؤثرند. آشنایی کامل و تاریخچه ماهی جینو در جهان و چگونگی کشف ماهی جینو ماهی و آبزیان با ماهی جینو
داشتن خواص تغذیهای بسیار خوب میتوانند قسمت اعظم نیازمندیهای تغذیهای
ما را تامین کنند. علاوه بر آن به علت داشتن ترکیبات خاصی که در چربی بدن
آنها وجود دارد در پیشگیری از بسیاری امراض و کنترل و درمان بیماریهای
مختلف نقش مهمی به ماهی جینو عهده دارند.ساردین ، ماهی های چرب آبهای عمیق:فواید آن شامل تامین اسیدهای چرب ضروری است ماهی جینو
که برای تکامل سیستم عصبی و سلامت مغز و اعصاب لازم است و برای زنان حامله
و شیرده بسیار توصیه می شود و تاثیر آن در درمان افسردگی به اثبات رسیده و
همچنین حاوی اسیدهای چرب امگا 3 است.آیا ماهی جینو
منبع خوبی برای چربی های امگا-3 است؟ماهی ها، بخصوص ماهی های آبهای سرد،
ماهی های چربی دار (با چربی زیاد) نظیر سالمون، ساردین، ماهی تن و ماهی قزل
آلا بدن انسان را در مقابل بیماری های قلبی محافظت می نماید. اسیدهای چرب ماهی جینو ضروری موجب جلوگیری از لخته شدن و چسبیدن پلاکتهای خونی (بفرم پلاکهای غنی از کلسترول) به سطح داخلی عروق میگردند. آشنایی کامل و تاریخچه ماهی جینو در جهان و چگونگی کشف ماهی جینو اکثر حملات قلبی به علت ایجاد ماهی جینو لخته های خونی در سرخرگها و سیاهرگها – و جلوگیری از جریان مناسب ماهی جینو
خون در رگها- صورت می پذیرد. اسیدهای چرب امگا-3 همچنین می توانند در کاهش
التهاب در بیماریهایی نظیر آرتریت روماتوئید نقش داشته باشند.های امگا-3
میباشد. بدن میگو، خرچنگ دریایی و صدف خوراکی نیزبه اندازه ماهی آبهای آزاد
حاوی اسیدهای ماهی جینو چرب امگا-3 میباشد. ماهی های غیر پرورشی ماهی جینو اسید چرب امگا-3 خود را بواسطه خوردن جلبکها و پلانکتونها و ماهی های دیگر بدست میآورند. اگر رژیم ماهی جینو
غذایی ماهی های پرورشی حاوی اسیدهای چرب امگا-3 نباشد رشد این ماهی ها
متوقف میشود به همین علت پرورش دهندگان ماهی این ماده مغذی را به غذاهای
ماهی می افزایند. از ماهی جینو این رو میتوان گفت که ماهی های پرورشی و دریایی از لحاظ مقدار اسید های چرب امگا-3 تفاوتی با هم ندارند. آشنایی کامل و تاریخچه ماهی جینو در جهان و چگونگی کشف ماهی جینو بجز گربه ماهی های پرورشی ماهی جینو
برای بدست آوردن چربی های امگا-3 حتما مجبور نیستید ماهی بخورید. شما
میتواند این ماده مغذی را با خوردن مواد غذایی نظیر غلات و حبوبات کامل
مانند دانه های سویا(روغن گیری نشده) و دانه ها و مغزها بدست آورید. دانه
های بذر کتان ماهی جینو غنی ترین منبع غذایی این ماده های مغذی هستند. جیوه حاصل از آلودگی هوا ، بواسطه ماهی جینو
باران وارد رودخانه ها و اقیانوس ها شده و بوسیله باکتریها به متیل جیوه
تبدیل میشود و ماهی ها بواسطه خوردن جلبکها و پلانکتونها این ماده غذایی را
دریافت می نمایند. تقریبا بدن تمام ماهی ها حاوی ماهی جینو متیل جیوه یا Methyl Mercury میباشد که این ماده شیمیایی میتواند منجر به بروز آسیب های عصبی بخصوص ماهی جینو در کودکان گردد. ماهی های بزرگتر حاوی مقادیر بیشتری از این ماده شیمیایی می باشند.آشنایی کامل و تاریخچه ماهی جینو در جهان و چگونگی کشف ماهی جینو
ماهی جینو
- ۹۵/۰۳/۲۹