سی تی آنژیو قلب
عمل سی تی آنژیو قلب برای چیست
عمل سی تی آنژیو قلب برای چیست در سایت علم سرا
علم سرا >>> پزشکی >>> بیماری ها و درمان >>> در این مطلب به صورت کامل به آنژیو قلب و مراقبت بعد از آنژیوگرافی می پردازیم
شاید شما هم اسم آنژیو قلب را شتیده باشید و بخواهید در مورد این بیماری اطلاعاتی را کسب کنید.اصولا ما در مورد قلب بیشتر با بیماری های درد قلب و سکته قلبی و حمله قلبی آشنا هستیم و آنژیو قلب برایمان خیلی آشنا نیست .در این مطلب با ساده ترین زبان برای شما عزیزان این بیماری را توضیح داده ایم و با خواندن ان به همه سوالات خود در مورد آنژیو قلب می رسید
آنژیو گرافی چیست و خطرات آن روش انجام آنژیوگرافی آنژیوگرافی قلب ,اقدامات قبل از آنژیوگرافی
آنژیو قلب برای چیست
آنژیوگرافی یک آزمون تشخیصی رگهای خونی است . متخصص قلب و عروق با تزریق ماده رنگی به عروق خونی جریان خون را بررسی میکند ، مشاهده جریان از طریق فلوروسکوپی انجام میدهد. آنژیوگرافی برای تشخیص بیماری عروق محیطی، بیماری عروق کرونر، نارسایی وریدی ، و عمق ترومبوز وریدی انجام میگیرد.
کاربرد آنژیوگرافی شناسایی عروق آسیب دیده و عروق گرفته و یا تنگ شده است,مراقبت بعد از آنژیوگرافی
خطراتی که درباره آنژیو قلب باید بدانید
خطرات ناشی از آنژیوگرافی شامل خونریزی و یا عفونت در محل تزریق و واکنش به رنگ است.در روش آنژیوگرافی ابتدا ماده خاصی به درون شریانی که قصد تصویربرداری از آنرا داریم تزریق میکنیم. این ماده مانع از عبور اشعه ایکس شده و در واقع موجب میشود خون هم مانع عبور اشعه شده و در نتیجه سایه شریان حاوی خون مانند استخوان بر روی فیلم دیده شود.
به کمک آنژیوگرافی تعداد عروق کرونر مسدود شده، محل انسداد و میزان آن مشخص میشود و مستقیمترین راه کشف مشکلات شریانهای کرونری قلب استفاده از آنژیوگرافی است. این روش با تزریق یک ماده رنگی حاجب به وسیله یک لوله بلند، نازک و قابل انعطاف بنام کاتتر انجام میشود.اگرچه هنگامی که لوله کاتتر به قلب میرسد ممکن است فرد مقداری دچار تپش قلب شود ـ که این وضعیت طبیعی است ـ اما به طورکلی هنگام انجام آنژیوگرافی فرد چیزی احساس نمیکند. در این روش پس از اینکه کاتتر از طریق شریان یا وریدی که در کشاله ران وجود دارد به سمت قلب فرستاده شده و در قلب یا مدخل عروق تغذیهکننده آن قرار گرفت، ماده حاجب ـ که به وسیله اشعه ایکس قابل رویت است ـ تزریق و از زوایای مختلف قلب عکسبرداری میشود. گاهی اوقات از شریانهای موجود در مچ دست یا آرنج نیز برای انجام آنژیوگرافی استفاده میشود.
مراقبت های پس از آنژیوگرافی در منزل ,تغذیه بعد از آنژیوگرافی
کاربردهای آنژیوگرافی
کاربرد معمول آنژیوگرافی شامل بررسی مشکلات اکتسابی (تنگی عروق کرونر)، تایید ناهنجاریهای مادرزادی قلب (سوراخهای داخل قلب یا تنگی دریچهها) و… است. در صورت وجود شواهدی دال بر تنگی رگها یا مشکلات ساختمانی قلب معمولا متخصص قلب انجام عمل آنژیوگرافی را به فرد بیمار توصیه میکند و معمولا قبل از هر گونه عمل جراحی روی رگهای کرونری یا اعمال جراحی مرتبط با مشکلات مادرزادی، ابتدا باید با آنژیوگرافی آناتومی موضع مربوطه را مشخص کرد.
- ۹۶/۰۳/۱۱